Direktlänk till inlägg 10 oktober 2010

Zenoptimism

Av Angelica - 10 oktober 2010 22:36

Zen betyder meditation. Lugn. Optimism är positiva tankar.

Mot lugn och positiva tankar kort sagt.


Min värld, liv. Det är fullt med krav,ansvar och måsten.


Jag studerar heltid och bor dessutom själv i studentlägenhet. Inte så konstigt då.

På sistone har jag känt i mig i obalans, som om delar av mig glider ifrån mig medan det står till med andra delar.

Betyget för tentamen jag skrev förr-förra fredagen hade kommit upp ida när jag kollade för en stund sedan. Sigh. F. Omtenta nästa.

Som om jag inte har nog redan!


Visst får jag skylla mig själv att jag inte kunde pusha mig hårdare att få ett fokus på studierna, men då var jag nere och det tog på krafterna att ens komma igång någorlunda dagen innan tentamen och sedan att försöka skriva den dagen efter.


Samtidigt har min ekonomi vänt neråt, från början av september med överflöd. Tills nu då man inser alla onödiga inköp å resultat av en icke existerande budget.Jag läser Statsvetenskap  C. På väg mot en kandidatexamen i just Statsvetenskap.  Dock är nästa halvår kvar: praktik(sökes helt på egen hand) eller kurser.

Plus Cuppsatsen nu vars ämne jag ännu inte fått någon bra idé till.


Sedan så har jag pojkvännen och vänner. Framförallt min närmaste vän häruppe och i allmänhet, E. Och pojkvännen. Med dem kommer "krav" eller "måsten" på att träffas,umgås... och gällande pojkvännen vill jag förstås behålla formen fysiskt och förbättra den.

Rent allmänt ligger det inpräntat att vara "sund". Motionera,styrketräna, hålla sig ifrån sötsaker och så vidare.


Hushållet och ekonomi. Matlagning,städning,tvätta... Fixa vinterkläder(behöver lämna in mina vinterskor på lagning).Kort sagt brottas jag med studier, sociala livet och hushållet. Jag vill vara så perfekt som möjligt, klara mig så bra som möjligt. Utöver det har jag dessutom små miniuppdrag. Såsom att skriva klart min fanfiction(försöker få klart de sista två kapitlena idag) samt att renskriva den och en äldre.


Nu när jag kommit igång med träningen, går på gym och försöker hålla mig ifrån onyttigheter. Jag har, äntligen tagit tag i mitt fanfictionskrivande(vilket legat på is i uppåt ett år). Samtidigt har ekonomin och studier hamnat på glid vilket jag kämpar nu med att komma igen med.


Vilket innebär att 400 kr är vad jag ska klara mig tills den 25e på. Samtidigt som maten jag har hemma nu troligen inte räcker tills dess, mitt busskorts(som jag behöver framför allt för att ta mig t&r till pojkvännen) saldo sinar. Mitt sparkonto sinar likaså, glatt lade jag under 6000 som ja gtrodde mig kunna klara mig utan.

Men, nu med kostnad för förnyelse av virusskydd, lagning av skor och dålig beräkningsförmåga, så började det glida ner mot under 2000 och neråt 1000 kr.


Sigh. Ett långt inlägg. För att jag inte hittat zen. Inte hittat min balans, mitt jag.

För så gott som första gången i mitt liv vet jag inte hur min framtid kommmer se ut, särskilt nästa termin. Jag har sökt Företagsekonomi A, men om det funkar med mittprogram och egentligen passar mig... Hm.


Mitt i allt det här tillkommer att jag och pojkvännen sedan i våras seriöst pratat om att flytta ihop. Närmare bestämt att jag skulle flytta in till honom.

Men, när det nu är troligast att jag kommer första studera nästa termin så är det mer praktiskt för mig att bo som nu, i princip mittemot universitet, än en kvarts bussresa eller 40 min promenad en väg. Särskilt nu när vintern närmar sig och det kommer vara snöigt,halt och kaaaallt häruppe i Sundsvall.


Sigh. Kunde inte få fram När omtentan är för tentan jag kuggat. Tänk om det finns någon?:S Hm. Någon gång måste det ju finnas en.


Nåväl. Mitt liv känns som enda röra, kaos just nu. Tanken är att få Ordning på den och hitta zen. I fortsättningen är det mina inlägg ska vara.

De ska inte vara så röriga och deppiga som detta.


Se livet från den ljusa sidan.

 Ta ett djupt andetag.

Var ärlig emot dig själv.

Var relalistisk.

Skapa balans.

Skapa zen!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Angelica - 25 oktober 2016 00:51

Använd ditt dåliga samvete som bränsle. Vänd ångern inatt till energi, kraft och diciplin imorgon. Gjort är redan gjort, imorgon är en chans att rätta dagens misstag. ...

Av Angelica - 26 augusti 2016 16:34

Dags för lite Zenoptimism igen. En återanvändning av att Lista alla kraven, måsten, vill-göra... Och rannsaka sig själv över vad som är praktiskt rimligt. Detta efter att känna sig omotiverad, aningens trött och återigen befinna sig i ett stökigt ...

Av Angelica - 12 juli 2016 23:09

Kom ihåg Zenoptimism-listan. Inse vad du sätter för krav och måsten på dig själv, hur orimliga de kan vara at både hinna med och uppnå. Inse dygnets tidsbegränsning och hitta balans. Var konkret, finn vad som kan prioritera ner eller bort. Glöm inte ...

Av Angelica - 7 april 2016 18:21

Det finns mycket jag ångrar, mycket jag kan känna dåligt samvete för och mycket jag gräma mig över. Det hjälper inte att jag i ren allmänhet innerst inne känner att jag är ett evigt femte hjulet, sistahandsval. Att jag inte är omtyckt, att folk fejka...

Av Angelica - 29 januari 2016 22:05

Mindfullness, eller kanske det jag kallade zenoptimism, har börjat jobba på senaste dagarna, veckorna och jag tycker att det hjälper. Jag får mer energi, mer gjort och eftersom det även finns med mig gällande kost äter jag mindre onyttigt. Mindre män...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se