Alla inlägg under oktober 2010

Av Angelica - 11 oktober 2010 13:08

Det är lätt att drunka i negativa småsaker.

 Lätt att glida ner i dem och gå från pigg och glad, till trött och nere.


Om man inte lär sig att ta ett steg bakåt; att se det mer på avstånd. Man sållar sina tankar, filar in positiva delar och ändrar fokus.  Fyll dig med ljus och energi igen.


Som nu idag, nyss, behövde jag göra det.

Det började bli bättre

  • Gymmade med E intensivt igår
  • Ekonomin gås igenom och planeras, kan nog rätt okej ändå.
  • Fictionkapitlet lades upp igår natt, skrivet,putsat och kontrollerat.
  • Går på varje föreläsning, känns som om jag förstår det mesta.
  • Jag sökte till Företagsekonomi A nästa termin,trygghet, en sak mindre.

Men så börjar det rasa

  • En överhängande omtenta, hur ska jag få in den mitt i allt annat?
  • Äldre systern påpekande angående nästa termin"vad hände med praktik?". Osäkerheten ifall man gjort rätt val ändå kryper sig på.
  • Man inser att innan året är slut, det vill säga de kommande månader, lär jag få en räkning från radiotjänster på 2x519 kr.Det kommer bli knaggligt på studiemedlet. Att jag inte snålat in tidigare känns minst sagt surt.

Så känner jag hur min syn blir tyngre, mörkare, hur energin sinar.

Handla på Lidl, gå och lämna vinterskorna på lagning, gå och prata med syo...

Det var dagens uppgift. Plus att läsa kurslitteratur.

Jag orkar inte längre det. Hm, eller?Ja, jag har en omtenta. Men det är min andra på tre år. Det är 2 på hm... 10 hitills skrivna tentor. Minst. Utöver det har det skrivit hemtentor,uppsatser. De har jag så gott som klarat av alla av.

 Visst, vårt gruppPM i slutet av andra terminen första året fick vi komplettera för att få godkänt, men ytterst lite av det var mitt "fel" egentligen.


Att dessutom denna Metodkursen är en repetition av Metodkursen vi skrev i Bkursen gör själva tentamen i det något enklare, så länge jag repeterar kurslitteratur och föreläsningsanteckningar så att det fastnar ordentligt.

Omtentan går nog att få in där med.

Hamnar den under C-uppsatstiden efter Metodtentan drar den visserligen viktig uppsatstid, men det är mer hanterligt då jag har 10 veckor på mig med uppsatsen.

Det löser sig.


Och med nästa termin. Tja. Ja. Det blir nog bra.

Tror till och med att jag läst någonstans att i definationen på en  pol.examina, kandiatexamen i statsvetenskap, kan det ingå i kriteriet med även Företagsekonomi A förutom Nationalekonomi A(vilket jag redan har). Så ja. Det Borde inte vara några problem.


Att handla på Lidl och lämna in vinterskorna är lättare än vad jag vill få det till.

Djupt andetag. Just do it.Så. Sålla tankarna, ändra fokus från negativt till positivt... Må bättre^^

ANNONS
Av Angelica - 10 oktober 2010 22:36

Zen betyder meditation. Lugn. Optimism är positiva tankar.

Mot lugn och positiva tankar kort sagt.


Min värld, liv. Det är fullt med krav,ansvar och måsten.


Jag studerar heltid och bor dessutom själv i studentlägenhet. Inte så konstigt då.

På sistone har jag känt i mig i obalans, som om delar av mig glider ifrån mig medan det står till med andra delar.

Betyget för tentamen jag skrev förr-förra fredagen hade kommit upp ida när jag kollade för en stund sedan. Sigh. F. Omtenta nästa.

Som om jag inte har nog redan!


Visst får jag skylla mig själv att jag inte kunde pusha mig hårdare att få ett fokus på studierna, men då var jag nere och det tog på krafterna att ens komma igång någorlunda dagen innan tentamen och sedan att försöka skriva den dagen efter.


Samtidigt har min ekonomi vänt neråt, från början av september med överflöd. Tills nu då man inser alla onödiga inköp å resultat av en icke existerande budget.Jag läser Statsvetenskap  C. På väg mot en kandidatexamen i just Statsvetenskap.  Dock är nästa halvår kvar: praktik(sökes helt på egen hand) eller kurser.

Plus Cuppsatsen nu vars ämne jag ännu inte fått någon bra idé till.


Sedan så har jag pojkvännen och vänner. Framförallt min närmaste vän häruppe och i allmänhet, E. Och pojkvännen. Med dem kommer "krav" eller "måsten" på att träffas,umgås... och gällande pojkvännen vill jag förstås behålla formen fysiskt och förbättra den.

Rent allmänt ligger det inpräntat att vara "sund". Motionera,styrketräna, hålla sig ifrån sötsaker och så vidare.


Hushållet och ekonomi. Matlagning,städning,tvätta... Fixa vinterkläder(behöver lämna in mina vinterskor på lagning).Kort sagt brottas jag med studier, sociala livet och hushållet. Jag vill vara så perfekt som möjligt, klara mig så bra som möjligt. Utöver det har jag dessutom små miniuppdrag. Såsom att skriva klart min fanfiction(försöker få klart de sista två kapitlena idag) samt att renskriva den och en äldre.


Nu när jag kommit igång med träningen, går på gym och försöker hålla mig ifrån onyttigheter. Jag har, äntligen tagit tag i mitt fanfictionskrivande(vilket legat på is i uppåt ett år). Samtidigt har ekonomin och studier hamnat på glid vilket jag kämpar nu med att komma igen med.


Vilket innebär att 400 kr är vad jag ska klara mig tills den 25e på. Samtidigt som maten jag har hemma nu troligen inte räcker tills dess, mitt busskorts(som jag behöver framför allt för att ta mig t&r till pojkvännen) saldo sinar. Mitt sparkonto sinar likaså, glatt lade jag under 6000 som ja gtrodde mig kunna klara mig utan.

Men, nu med kostnad för förnyelse av virusskydd, lagning av skor och dålig beräkningsförmåga, så började det glida ner mot under 2000 och neråt 1000 kr.


Sigh. Ett långt inlägg. För att jag inte hittat zen. Inte hittat min balans, mitt jag.

För så gott som första gången i mitt liv vet jag inte hur min framtid kommmer se ut, särskilt nästa termin. Jag har sökt Företagsekonomi A, men om det funkar med mittprogram och egentligen passar mig... Hm.


Mitt i allt det här tillkommer att jag och pojkvännen sedan i våras seriöst pratat om att flytta ihop. Närmare bestämt att jag skulle flytta in till honom.

Men, när det nu är troligast att jag kommer första studera nästa termin så är det mer praktiskt för mig att bo som nu, i princip mittemot universitet, än en kvarts bussresa eller 40 min promenad en väg. Särskilt nu när vintern närmar sig och det kommer vara snöigt,halt och kaaaallt häruppe i Sundsvall.


Sigh. Kunde inte få fram När omtentan är för tentan jag kuggat. Tänk om det finns någon?:S Hm. Någon gång måste det ju finnas en.


Nåväl. Mitt liv känns som enda röra, kaos just nu. Tanken är att få Ordning på den och hitta zen. I fortsättningen är det mina inlägg ska vara.

De ska inte vara så röriga och deppiga som detta.


Se livet från den ljusa sidan.

 Ta ett djupt andetag.

Var ärlig emot dig själv.

Var relalistisk.

Skapa balans.

Skapa zen!

ANNONS
Tidigare månad - Senare månad
Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se